Haifa ja Karmel vuori Ti-la 

18.10.2018

Sapatti ja loma, mikä hyvä alku Haifassa! Sapattilomaa keskiviikkona, jolloin nukkumista piiiitkään, kävelyä ja mekko-ostoksia Haifassa! Torstaina rannalle ja rukousylistykseen Karmel vuorelle. Perjantaina uudestaan rannalle ja illalla syömään johonkin oikein kivan paikkaan.

Kohti Haifaa!!!

Tätä odotimme: Ainakin tapaamme ystävämme Karmel -seurakunnasta Dagmarin ja osallistumme worship watchiin (viikottainen ylistystapahtuma) torstaina. Dagmarilta olemme saaneet ylistykseen paljon lisää, hän on ollut pitkään ylistystanssista ja liputuksesta vastaavana Kehilat HaCarmel -seurakunnassa.

Sarah Liebermanin tunnemme viime kesältä, kun olimme team Finland celebrationfornations tapahtumassa ja saimme ilon olla eri kansakuntien kanssa leader teamissä. Sarah Libermanin julkiset sivut: https://www.facebook.com/worshipwithsarahliberman/

Keskiviikko

Kohtaamisia, keskiviikko iltayönä oli mielenkiintoinen kohtaaminen juutalaisen Boez Arbelin kanssa. Hän ymmärsi paljon keksinnöistä ja yrittämisestä sekä oli kiinnostunut hengellisistä asioista. Hän oli kuitenkin kohtuullisen tietämätön Jeesuksesta. Hänellä oli paljon mielenkiintoisia ajatuksia ja saimme keskustella niin syvällisiä asioita kuin ikinä osasimme. Jotain hän tiesi Jeesuksesta, hän piti erityisesti kahden kalan ja viiden leivän ihmeestä. Puhuimme arkiasioista, perheestä, kuolemasta, vanhemmista, rakkaudesta, ristin merkityksestä ja siitä mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Iloitsimme tästä hyvästä kohtaamisesta! Hän ei halunnut rukousta sairautensa puolesta ja vaikka perheessä oli ollut paljon surua juuri sairauksien vuoksi. Elina saa hänestä uuden FB ystävän.

Torstai

Odotimme kovasti torstain worship -iltaa. Aina on upeaa olla Kehilat HaCarmelin seurakunnassa ja tavata muitakin aiemmin kohtaamiamme ihmisiä, jotka meidätkin jo tunnistavat, Karenin, Dagmarin ja Irinan lisäksi. Jännäsimme kumpi on saarnavuorossa Peter vai Dani. Olimme paikalla silloin kun Danin pastoriaika siunattiin alkavaksi ja perustajajäsen David Davis antoi soihdun jatkajalleen.

Mitäpä tapahtui? Ei ollut Peteria eikä Dania, vaikka Dani oli kyllä paikalla. Ihan raikas saarna kuultiin nuoremmalta kaverilta, joka saarnasi Efesolaiskirjeen sota-asun pukemisesta.

Perjantai

Koko päivä aikaa uida, käydä ostoksilla ja olla vaan. Kiva kävelylenkki Haifan rannalla. Markku kävi illalla lähiravintolassa tekemässä lisää tuttavuutta paikallisiin ja saamassa paikallistietoa.

Irinalta:

Torstaina: Näinä aikoina Jeesus tekee asioita entistä enemmän jo ennen kuin osaamme edes pyytää. Jeesuksen omat oppivat olemaan entistä enemmän kuuntelemassa mitä Isä puhuu sydämellemme ja osaamme toimia entistä enemmän sen mukaan. Tai toisin sanoen, Hänen läsnäolossaan. Rukouksessa? 

Monia tämän kaltaisia asioita saimme jakaa Irinan kanssa. Levostä käsin. Herran ies on helppo kantaa, siinäpä oppimista - mutta sitä kohden koko ajan! Tästä asiasta rakas ystävämme Elia jakoi aiemmin kanssamme hienon mielikuvan joutsenesta, joka on tyyni, kaunis ja jolla ei ole kiire mihinkään. Ikään kuin Herra tekee piilossa työtä puolestamme, taistelee puolestamme ja voittaa aina taistelut ja mielikuvassa kuvainnollisesti joutsenen räpylät touhuvat kovasti pinnan alla - näkymättömästi, mutta joutsen saa olla rauhassa ja katsoa rauhassa tyynenä eteenpäin, kun Herra kuljettaa sen mihin haluaa. Saman tyyppistä Herran rauhasta käsin lähtemistä kertovat monet muutkin näkemämme uskovat eri paikoissa. Mikä upea asia, minkä mukaan ojentautua!

Erikoisemmista asioista Irina kertoi meille myös. Hän jakoi Facebookissa mielenkiintoisen asian juuri torstailta yllä olevan asiaan liittyen. Hänen oli julkaissut kauniin kuvan Haifan taivaalta, juuri ennen alueella arabien aloittamaa paloa. Palo olisi voinut hyvin levitä, kuten levisi aikanaan Israelin toiseksi suurin palo, jonka myös todistetusti aloittivat arabit. Silloin paloi todella suuria alueita, mutta palo kiersi aivan vierestä ja Kehilat HaCarmelin seurakunta säilyi kokonaan palolta! Silloin rukoiltiin seurakunnan katolla suurella joukolla. Kuulimme asiasta paikalla olleilta pari vuotta sitten. Nyt palo ei päässyt leviämään, todella hieno asia! Kiitos Herralle!

Perjantai ja Shabat shalom!