Jerusalem la -ti

15.10.2018

Matkalla Jerusalemiin! Lauantaina yöllä Ruutilla!

Su ja ma: rukousta ja vastauksia: 

Aluksi vähän jännättiin, että riittää visalla rahaa autonvuokran takaukseen... Ehkä rahaa siirrettiin ajoissa? Lauantaina ei rahaa näkynyt saapuneen ennen lähtöämme Suomessta, ei normaalisti oikein pitäisikään ehtiä tulemaan. Joten rukoilimme, että rahaa siirtyisi ajoissa. Jerusalemissa Ben Gurionin todella ruuhkaisessa passintarkastuksessa koko aula oli ihan täynnä ihmisiä. Jonotimme siis riittävästi. Samoin autonvuokraukseen toista tuntia. Mieleen muistui yksi hengen hedelmä - pitkämielisyys :-) eihän tuo aika sinänsä mitään, mutta matkan rasitukset alkoivat tuntua. En tiedä onko pitkämielisyyttä aina niin kovasti, mutta ainakin jo ajatus hengen hedelmästä ja sen mukaan nojautuminen auttoi kyllä yli tunnin jonossa! 

Kun sitten oma vuoro tuli, niin pienen jutustelun jälkeen exralta tuntuva lisäsiunaus tuli, kun virkailija alkoi puhua ihan muusta kuin autosta. Osoitti ensin Markun kaularistiä, sitten kertoi mitä Markun hepreankielisissä sormuksissa lukee ja iloitsi niistä niin, että antoi meille paremman auton kuin olimme alunperin vuokranneet! Yllättävä ilo! Vakuusasia piti olla kunnossa? Jutustelin virkailijan kanssa jo etukäteen ja sanoin, että kyllä rahaa pitäisi olla tilillä vakuutta varten ja sanoin, että taitaa olla aika lailla ongelma, jos rahaa ei olisi ollut. Virkailija totesi, että kyllähän se on ongelma - jos ei ole katetta tilillä, ei saa autoa, vaikka olisi käteistä. Olin kuitenkin tarkistanut, että katetta on tilillä ennen tiskille pääsyäni. No, minun tililleni ei ollut rahaa tullut virkailijan mukaan, mutta Elinan tilillä sitä oli, vaikka siirrot oli tehty samaan aikaan? 

Rukousvastaukselta tämä kuitenkin selvästi tuntui, sillä rahansiirto vie yleensä pitempäänkin ja kun rahaa ei aamulla vielä näkynyt, mieleen tuli silloin, että pitääkö odottaa jokin seuraavan yön tietokoneajo, että rahat ovat tilillä, lisäksi oli vielä viikonloppukin! 

Sunnuntaina rukoilimme vapaasti kaikkea Ruutin kanssa ja yksi rukousaihe oli vakuutusraha -asia. Elinan täsmärukous oli, että Ruutin vakuutusyhtiön kanssa oleva prosessi auton moottorin korjausrahoista ratkeaisi. Ja vielä Jerusalemissa olemisemme aikana. Merkittävä summa rahaa. Juuri tällainen soitto tulikin jo seuraavana päivänä eli maanantaina aamupäivästä! Jippii, kiitos Jeesus! Kyllä oli kovasti iloa tästä! Asia oli ollut vireillä jo kuukausia.

Maanantaina Markku sai sellaista ymmärrystä rukouksessa, että tietty aika päivästä on tärkeää, muttei ymmärrystä miksi. Jaffa portilta kun liikuimme oikealle tuli pieni "kristillinen kauppa" pian vastaan. Siellä Benjamin Turkiakin oli pitkään, n. 17 vuotta töissä. Kaupassa vierähti tunti ja juttelimme Aian kanssa pitkään ja rukoilimme hänen puolestaan lopuksi. Täältä samimme Sofarin, josta Herra oli antanyt ymmärrystä kesällä Markulle, että on aika hankkia parempi. Olennaista tässäkin soittimessa on sen ääni ja tässä oli "oikea" ääni. Samoin ostimme Joshua Aaronin cd:n ja kokoelman heprealisia messiaanisia virsiä. Tässä kaupassa olimme sen ajan, jonka Markku oli ymmärtänyt tärkeäksi, sen tajusimme vasta, kun tulimme kaupasta ulos! Tämä kauppa on se, joka on joutunut koville, nimenomaan siksi, että täällä tunnustetaan Jeesus vapahtajaksi, joten meillä oli hyvä mieli, että saimme kannattaa kauppaa myös taloudellisesti.

Jerusalemissa, maanantaina, vanha kaupunki ja suuri Menora taustalla

Juuri tässä kohdassa oli hyvä kohtaaminen katolilaisen pastorin kanssa. Juttelimme hänen kanssaan, kun olimme ottaneet hänestä kuvan Menoran edessä. Hän oli Brasiliasta ja matkalla matkaseurueensa kanssa vielä Jordaniaan, Istanbuliin ja Rooman, jossa hänellä on sukulaisia. Rukoilimme yhdessä omilla kielillämme Isä meidän ja "Spiritus Santo" -oli hienoa kuulla Brasialaisittain. Saimme luvan rukoilla täysin vapaasti hänen puolestaan. Ja rukous kestikin mukavan tovin. Hän vaikutti kovin tyytyväiseltä sen jälkeen. Palasi vielä hetken päästä takaisin ja pyysi saada kuvan kanssamme. Olisi pitänyt pyytää häneltä samaa, mutta ei oikein raaskittu, kun tuntui, että hänellä oli kiire ryhmänsa pariin jatkamaan. Tuntui kyllä tosi hyvältä rukoilla hänen puolestaan!

Mitähän Ruutilla yllätyksiä tällä kertaa? Tämä kuva on vIIme kesältä, ystävä Nasaretissa ja mielimusiikki soi, kun Mika soittaa ja muut iloitsevat!

Tämän kerran ylläri oli kyllä Snow White! 

Sunnuntaina ehkä mennään Jerusalemin muurille - iso kävely - monessakin mielessä?

Tiistaina menemme Ruutin kanssa Jerusalemin muurin päälle rukouskävelylle!

Jerusalemin muurinaukossa

Hesekiel 22:30 "Minä etsin heidän joukostaan miestä, joka vahvistaisi muurin, seisoisi lujana sen aukossa ja torjuisi maataan uhkaavan tuhon, mutta sitä miestä en löytänyt.
Hesekiel 22:30 "Minä etsin heidän joukostaan miestä, joka vahvistaisi muurin, seisoisi lujana sen aukossa ja torjuisi maataan uhkaavan tuhon, mutta sitä miestä en löytänyt.
2 Moos: 15 Sitten Mooses rakensi alttarin ja antoi sille nimeksi "Herra on minun sotalippuni".
2 Moos: 15 Sitten Mooses rakensi alttarin ja antoi sille nimeksi "Herra on minun sotalippuni".

Saimme olla Jerusalemissa muurinaukossa ja Herra oli sotalippumme. Jokainen saa tehdä tätä joka päivä. Elina piti myös kirjaimellisesti lippua muurinaukossa peittäen sen, Ruut ja Markku sofarin kanssa.