Karmel vuorelta Tel Aviviin la-su

22.10.2018

Suuret kiitoksemme rukouksestasi! 

Rukousta me suuuuuuuuresti arvostamme ja tarvitsemme!!! 

Lauantai

Alun perin halusimme nähdä Dugit porukkaa lauantaina (https://www.dugit.org/still-tel-aviv/) Tutustuimme heihin, Heinolassa Israel -illassa. Saimme paikan päällä tietoa, että ensi kesän Elinan järjestämä nuorten 16-25 v. matkaan liittyvä yhteistyö katuevankelioinnissa järjestyy ilman tutustumistakin.

Ennen sähköpostilla tullutta tietoa Dugitista ajattelimme, että tuntuu tärkeämmälle käydä tapaamassa Dagmaria ja rukoilemassa hänen ja Yourin kanssa kuin lähteä Dugitiin, Tel Aviviin. Dagmar ei päässyt torstaina, sillä hänen miehensä Youri oli sairaalassa.

Lauantai jumalanpalvelus: Olo oli omenainen tai jotain, kun odotimme pääsyä Kehilatiin...

Lauantaiaamu meni ketterästi pakatessa ja väsyneenäkin, kumpaakaan ei vaan oikein nukuttanut? No, Kehilatissa oli kivat paikat vapaana ja täysi tupa ihmisiä ympäri maailmaa. Paikalla oli ainakin 20 maasta ihmisiä, kun Israeliin muuttaneet ja vieraat laskee yhteen. Ylistys oli tällä kertaa pitkä - melkein puoli tuntia, messiaanista heprealaista ylistysmusiikkia. Sofaristeja oli paikalla selvästi enemmän kuin aiemmin. On kuitenkin aika vähän heitä, joille asia on tuttu ja varsinkin, jotka sofariin puhaltavat.

Dagmarilta olemme viimeisinä kolmena vuotena oppineet paljon ylistämisestä. Ohessa kuvia, joista pääsee hyvin perille tämänkertaisesta ylistyksestä. Karkelointi lasten kanssa on hänen tavaramerkkinsä - lapset ovat hänen sydäntään lähellä. Dagmar kerää paikalla olevat lapset lähtemällä muutaman lapsen kanssa kiertämään seurakuntaa iloisen musiikin tahdissa ja lopulta siihen liittyvät myös aikuiset - vähän niin kuin letkajenkassa. Siitä ei valitettavasti ole kuvaa, kun lähdimme siihen mukaan eikä sitä ennen hoksannut kuvata. Iloa oli kyllälti!

Illalla ajelimme Tel avivia kohti ja pysähdyimme viinitarhojen ääreen. 

Viinitarhoja piti myös kuvata, se oli selvää. Ja iltarukouksessamme saimme vielä vahvistusta tuosta viinitarhasta. Hauskaa, että se puhutteli meitä. Sellaista rukouksessa tuli ennen pysähtymistämme, että Elina saa olla tuomassa uutta viiniä! Markku taas sai ymmärrystä matkalla, että on toiminut Herran tahdon mukaisesti Yourin kanssa. Tuntui hyvältä!

Yöpaikka oli valittu, että päästään helposti lentokentälle ja että sänky näyttäisi mukavalle. Näin olikin! Ja huomasimme onneksi vielä, että lento oli tuntia myöhemmin kuin muistimme. Kiva myös tulla Suomeen! Vaikka joka kerta on myös vaikea lähteä pois.

Lauantain rukouksia:

Saksalaisen rouvan ei tarvinnut kertoa rukousaiheita, eikä hän varsinaisesti rukousta pyytänytkään. Hän vain tiesi, että on hyvä tulla juttelemaan kanssamme. Siinä juttelun lomassa Herra kertoi mitä asioita Hänellä oli kerrottavanaan rouvalle. Hänelle oli tärkeä asia, että hän ei kertonut mitään, vaan Herra halusi kertoa hänelle asioita, ilman pyyntöä. On itsellekin aina hienoa, kun näkee, että ihminen on kosketettu, kun emme voineet tietää hänen asioistaan ja silti hän sai oikeat asiat. Siitä myös tunnistaa, että Herra antaa asiat, eikä ihminen. Kiitos Jeesus! Se liikuttaa aina, kun ihmisestä on ihanaa nähdä kuinka Herra on hyvä ja yllättää kertomalla siihen hetkeen tarvittavia rohkaisun sanoja kullekin meistä. Se ylläpitää ja kasvattaa uskoa!

Venäläinen pariskunta jakoi kanssamme mitä tällä hetkellä heidän elämässään tapahtuu. Miten miehen isä oli ylistäjä - muusikko ja säveltäjä ja mies kertoi siitä, mitä raamatussa kerrotaan siitä, miten Taivaassa ylistetään. Hän kertoi, että miten olemme tyhjiä astioita, ja joita Jumala todella täyttää joka päivä, samoin kuin, että joka päivä on armo uusi. Saimme vahvistusta myös joillekin meille tärkeille asioille, miten myös he kokevat asiat olevan näinä aikoina.

Dagmarin ja Yourin kanssa oli pitkä rukous. Tässä oli ilotulitusta useassakin mielessä ahdingon keskellä. Miten Jeesus onkaan valmistellut asioita jo paljon aiemminvuosia sitten, jotka nyt pääsivät esiin, ilo täytti sydämen Herran hyvyydestä! Youri on käymässä hyvin samoja asioita läpi, joita me olemme Elinan kanssa yhdessä käyneet läpi, neljä isoa asiaa olivat heillä nyt samoin kuin meillä muutama vuosi sitten. Vaikeita sairauksia sydäninfarktista lähtien.

Siitä uskova saa usein voimaa, kun näkee miten Jumala johdattaa ihmisiä tiellemme, joilla on koskettavan samanlainen historia. Tässä tapauksessa Herra toi ihmisiä Suomesta Israeliin. Kyllä se kasvattaa jo sekin uskoa, että niin pitkältä joku tulee kertomaan viestiä! Ja kun useaan kertaan ennen näkemistämme ja heti alkunäkemisen aikaan kerroimme, että koimme tärkeänä olla täällä lauantaina ennemminkin kuin Tel Avivissa, Dugitissa. Niinhän jo nämä nettisivutkin tätä todistavat, mitä kirjoitimme tänne jo ennen tapaamistamme! Ja varsinkin jos luit tekstejä jo matkan aikana.

Vapahtajamme kertoi nyt paljon siitä, kuinka Hän johdattaa Yourin ja Dagmarin läpi vaikeiden aikojen. Jokaista hän johdattaa yksilöllisellä tavalla. Mutta Hän antaa myös tietoa ja lisää uskovahvistusta sellaisten ihmisten kautta, jotka tietävät ja oikeasti ymmärtävät mitä käymme omassa elämässämme läpi juuri nyt. Herra neuvoo kuinka kulkea niinä hetkinä, kun on todella heikkona. Herra antoi nyt uskoa ja toivoa, ymmärrystä ja ojentautumista sen mukaan kuin rukouksessa kuulimme.

Jälleen kerran Herra antoi ihanaa ihmetystä siitä, miten Hän rakastaa meitä tietäen tarkkaan mitä käymme läpi. Saamme olla Jumalan työtovereita, kun kuljemme totuudessa ja Hengessä, rukoillen alati, tehden sen mitä Hän haluaa, emmekä mitä me haluamme. Ja rakentaen Jeesuksen seurakuntaa.

Herra on hyvä! AINA. Hän halusi myös parantaa - tälläkin kerralla. Dagmar kertoi, kun rukoilimme mm. niskan ja yläselän puolesta, että juuri siellä oli Yourilla ollut myös paljon kipuja. Emme nähneet mitä Herra siinä teki, mutta tieto tuli ilman että he kertoivat meille, mitä rukoilla ja oikeaan osui. Muitakin asioita Herra vahvisti ja toi elämää! Kiitos, kunnia ja ylistys Herralle!

Vaikka heillä on taistelua edessä, saimme myös ymmärryksen, että kun näemme heidän kanssaan, saamme olla tuon pöydän ääressä kuulemassa mitä suurta ja ihanaa Herra on tehnyt heidän elämässään. Ja että kaikki me saamme myös koettelemusten kautta olla siunaukseksi jatkossa myös muille.

Lentokoneessa näimme vielä Israelilaisen arkkitehdin (juutalainen venäjältä alunperin) ja keskustelimme hänen kanssaan pitkään yli kaksi tuntia yhteensä. Hän kuuli samalla paljon mitä ja millaista on olla Jeesuksen kanssa ja kuunteli kyllä hyvin, vaikka ei suoraan mitään kommentoinutkaan. Minkäänlaista vastustusta ei ollut. Asuinpaikat perheellä on Israelissa, Venäjällä ja Englannissa. Toinen, alkuperäinen Israelilainen nainen sai käytännön hyvyyttä lentokentän alueella alusta alkaen, kun ohjasimme hänet alusta alkaen lähtöportilleen asti. Hän myös kuunteli meitä ja sai mm. tietää jotain Jeesuksen hyvyydestä, kun kuuli mitä tarkoittaa "Jumpy good" in Christ! Niin ja muutenkin siitä rakkaudesta, jota Herra on meille antanut. Hän oli menossa tapaamaan serkkuaan Tukhomaan.

Vielä vähän siitä mikä paikka on siis Kehilat HaCarmel seurakuntaa?

Muutamia sanoja kuvaamaan: Israelin tunnettuja paikkoja, Elian henki, kaksitoista heimoa, messiaaninen, kansainvälinen, kalliona keskellä muslimien ja druusien aluetta - voimallisena, sillä paikalla, johon Jumala on sen asettanut. Läytyy youtubesta opetuksia, David Davis tunnetuin, josta pääsee hyvin vaikka tästä perille asiasta: https://www.youtube.com/watch?v=WiTagQh4juc , myös Peter Tsukahira, joka vieraillut myös suomessa ICEJ:n vieraana, viimeksi Kari O. Niemen kanssa kiertueella Suomessa.

Tänne tulevat kansakunnat ympäri maailmaa ja entistä enemmän koko ajan. Dagmar kertoi, viime kesästä, että Herra oli kehottanut korealaista ylistysryhmää olemaan 40 vuorokautta ylistämässä Herraa tässä seurakunnassa ja niin he olivat olleet tuon ajan siellä. Jumalanpalveluksissa läpi vuoden on vierailijoita n. 10- 20 maasta. Olemme aiemmin olleet paikalla, kun kysyttiin mistä maista vieraita on. He tekevät paljon avustustyötä kaikille Israelilaisille ja päihdetyö on myös vahva osa heidän palveluaan. Toiminta laajenee koko ajan ja harkinnassa lisätilojen rakentaminen.